Εγκαταστάσεις

(23 votes)
Εγκαταστάσεις

Σ’ ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο 6500 τ.μ., η Εικονοτεχνική ΑΕ προσηλωμένη στο έργο της δημιουργίας βυζαντινών εικόνων, δημιουργεί και εκθέτει τα έργα της, προσφέροντας μία όαση υψηλής αισθητικής και δημιουργίας στα απομεινάρια της άλλοτε βιομηχανικής ζωής του Βοτανικού.

Οι άνετοι χώροι του κτιρίου της Εικονοτεχνικής ΑΕ καλωσορίζουν τον επισκέπτη σε μία εντυπωσιακή είσοδο, λουσμένη στο φως, εκθετήριο χώρο 2000 θεμάτων και σχεδίων από την πλούσια παραγωγή της. Στον ισόγειο χώρο των 1500 τ.μ., ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί και να αφεθεί στην μαγεία που ασκεί η τέχνη της βυζαντινής αγιογραφίας στους λάτρεις της χριστιανικής θρησκείας και της τέχνης.

Στον επιβλητικό και συνάμα οικείο εκθεσιακό χώρο, ο επισκέπτης-αγοραστής μπορεί να απολαύσει την παραδοσιακή φιλοξενία από το προσωπικό της Εικονοτεχνικής ΑΕ, που θα τον ξεναγήσει στα δημιουργήματα και θα τον βοηθήσει να επιλέξει και να παραγγείλει το έργο βυζαντινής εικονογραφίας που επιθυμεί σε ποικιλία σχημάτων και διακοσμητικών μοτίβων, σε μικρή η μεγάλη ποσότητα.


Στο εργαστήριο της Εικονοτεχνικής ΑΕ συνυπάρχουν όλες οι τέχνες που συνθέτουν τη δημιουργία των εικόνων. Από την εμπνευσμένη στιγμή του Αγιογράφου, –σχεδιαστικό τμήμα – που παραδίδει το δημιούργημά του βασισμένο στο αυθεντικό πρωτότυπο ή στις γνώσεις του για την ορθή αναπαράσταση των μορφών, η εικόνα ξεκινά τη διαδρομή της...

Στο ξυλουργικό εργαστήριο, τα ξύλα κόβονται σε ποικιλία μεγεθών και σχημάτων και βάφονται, έτοιμα να παραδοθούν για το επόμενο στάδιο υλοποίησής τους στο τμήμα μεταξοτυπίας. Εκεί διαμορφώνεται στο χέρι η μακέτα, προστίθενται τα ποικίλα ζωγραφισμένα φύλλα, όπου ακουμπισμένα το ένα πάνω στο άλλο συνθέτουν την ολοκληρωμένη εικόνα και βγαίνει το τελικό φιλμ.Η παραγόμενη εικόνα, με ιστορική και θρησκευτική πιστότητα, προωθείται στο επόμενο στάδιο του εργαστηρίου, αυτό της αργυροχρυσοχοΐας, όπου "φορά πουκάμισο" (πρόσθεση μεταλλικών επικαλύψεων) σκαλισμένο πάνω σε αρχικά καλούπια που έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς τεχνίτες, ενώ πριν την προώθησή της στο τμήμα πωλήσεων, επικολλούνται πέτρες Swarovski όπου και όταν χρειάζεται.

Οι εικόνες μας έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο από εμάς τους ίδιους αλλά και από τους χιλιάδες ανθρώπους που τις έχουν στην κατοχή τους, και έχουν αποδειχθεί άφθαρτες ακόμη και κάτω από ακραίες καιρικά συνθήκες. Η αδιαβροχοποίηση των έργων μας και η άρτια τεχνική παλαίωσης έχουν αποδειχθεί ασπίδα προστασίας του ξύλου και των χρωμάτων από τον ήλιο και τη φθορά του χρόνου.

Η πρώτη θέση της Εικονοτεχνικής ΑΕ στην παγκόσμια αγορά στηρίζεται στο πρωτοπόρο πνεύμα των δημιουργών της, στην εμπνευσμένη δημιουργία των έμπειρων συνεργατών της και στην οργανωμένη κάθετη μονάδα παραγωγής της, όπου συγκεντρωμένα και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την πιστότητα, παράγουν και διαθέτουν μοναδικά, χειροποίητα, επώνυμα δημιουργήματα που δεν μπορούν να αντιγραφούν!

Read 18288 times